20 procent snabbare med Fischers nya 12 mm betongskruv

Egna tester visar att Fischers nya betongskruv Ultracut FBS II 12 mm innebär en tidsbesparing på 20 procent i borrmomentet jämfört med 14 mm. Mindre borrhål, mindre borrdjup och mindre materialåtgång för också med sig en optimering av ekonomin.

– Det är inte ovanligt att betonginfästningar är grovt överdimensionerade för att det inte har funnits alternativ till 14 mm, säger Micael Nilson, KAM på Ergofast. Den nya betongskruven fischer Utracut FBS II 12 fyller dimensionsglappet mellan 10 och 14 mm och det finns fler vinster att göra än i material, tid och pengar. Borrningen av 12 mm istället för 14 mm innebär en tidsbesparing på 20 procent, mindre tid vid borrmaskinen innebär också bättre ergonomi för montören.

Betonginfästningar är ofta slentrianmässigt överdimensionerade och det helt i onödan – med både material och tidspillan som följd. Den nya betongskruven innebär att konstruktörer får större möjligheter till optimering av skruvdimensioner i förhållande till lasterna. Minskad materialåtgång, mindre borrdjup och borrhål gör att kostnaden för infästningen både blir billigare samtidigt som montaget går snabbare.

Fischers betongskruv Ultracut FBSII har flera speciella features – den har bland annat sågtänder som gör att skruven blir lättdragen, till och med när den återanvänds. Den kan skruvas ut två gånger upp till 10 mm för justering med bibehållen hållfasthet. Ultracut FBS II 12 mm finns med olika typer av skruvskallar, nyckel eller torx. Skruven ger en mycket säker infästning och är godkänd för seismisk C1+C2-använding.

– Ultracut 12 är verkligen en lättarbetad betongskruv, bland annat därför att den rensar borrhålen när man skruvar in den i vertikala hål. Du slipper rensa ur borrhålen, det är bara att dra in skruven, säger Micael Nilson.

Fischers Betongskruv Ultracut FBS II 12 mm finns för omedelbar leverans via ledande återförsäljare.

Säljkontakt