MAX HA55SF2 dyckertpistol med högtryck

Högtryckssystemet MAX Powerlite har många fördelar: Variabelt lufttryck, lätta verktyg anslutna via sladdsmala slangar och lätta verktyg med liten rekyl. Den nya dyckertpistolen HA55SF2 är konstruerad för Powerlite. Den välbalanserade högtryckspistolen väger endast 1,2 kg och har en smal nos med 6 mm kontaktyta. Det innebär bland annat att den underlättar precisionsarbete vid fastsättning av exempelvis profilerad sockel eller takfoder.
– HA55SF2 är som vi ser det en extremt bra dyckertpistol. Den låga vikten, minimala rekylen och förmågan att spika i trånga utrymmen gör den till ett verktyg som spar frustration och axlar samtidigt som man faktiskt kan jobba längre utan att bli trött, säger Mark Dale, produktansvarig på Ergofast.

En av nyheterna på HA55FS2 är ett helt nytt system som blåser rent arbetsytan med tryckluft via ett munstycke alldeles intill den smala nosen. Renblåsningstrycket kan varieras med ett enkelt handgrepp.
– Den här möjligheten kan inte överskattas; att få arbetsytan ren utan att stöka med speciella verktyg sparar tid när man jobbar, fortsätter Mark. En annan nyhet är den justerbara upphängningskroken. Det är sådan detaljer som är typisk MAX-kvalitet.

Precis som övriga Powerlite-produkter kan den arbeta i varierande lufttryck mellan 10 och 23 bar och finns hos ledande återförsäljare och uthyrare.

Säljkontakt