The Pixel Building i Melbourne är klädd med Alpolics lättbearbetade fasadskivor. Foto: Shutterstock

Ergofast tar helhetsgrepp för ventilerade fasader

Ergofast blir helhetsleverantör av ventilerade fasadsystem. Med introduktionen av Alpolic
fasadskivor och BWM bärverksystem för ventilerade fasader, fischers samt samarbetspartners för isolering erbjuder Ergofast inte bara produkterna utan också hjälp med beräkningar och mängdning.

– Vi har den tekniska kompetensen runt infästningar och fasadbärverk, säger Thomas Nordendahl, Technical Manager på Ergofast. Nu tar vi ett helhetsgrepp och erbjuder marknaden kompletta system för ventilerade fasader. Vi hjälper till med konstruktionsberäkningar, U-värdesberäkningar, detaljprojekterar bärverk och fasadskivor samt supportar genom hela projektet.

Alpolic är en metallkompositskiva som produceras av en stor andel återvunna material och den kan fås i mängder med färger och ytor. Skivan finns i en mängd kvaliteter från A2-brandklassade fasadskivor till enklare skivor för inomhusbruk. Alpolicskivan väger dessutom en bråkdel av konkurrerande fasadskivor gör. Eftersom skivan är gjord i metallkomposit kan den också fabriceras som metall med valsning eller pressning.

– Alpolicskivan tillsammans med BWM-systemet ger nya möjligheter att formge hus med extraordinära fasader, skivans formbarhet ger verkligen arkitekter större frihet att skapa fantastiska exteriörer eftersom den kan böjas i flera riktningar, säger Thomas Nordendahl.

Tyska BWM producerar bärverksystem för ventilerade fasader. Trots sin lätta konstruktion är systemet mycket hållfast, pålitligt och enkelt att montera.

– Vi är mycket nöjda över att kunna erbjuda våra kunder kompletta fasadlösningar, säger
Ergofasts VD Kristian Henningsson. Med den konstruktionskompetens som vi besitter och de högkvalitativa produkter som ingår i vårt system har vi kanske marknadens mest kompletta erbjudande för ventilerade fasader.

Kontakt:
Thomas Nordendahl – Technical Manager, thomas.nordendahl@ergofast.se
Kristian Henningsson – VD, kristian.henningsson@ergofast.se