Alpolic

Metallkompositskiva för extraordinära byggnader

Alpolic är en fasadskiva i metallkomposit som produceras av en stor andel återvunna material och den kan fås i mängder med färger och ytor. Alpolics skivor har funnits länge runt om i världen och har visat sig vara mycket resistenta mot väder och vind utan att tappa sin finish.

Alpolic Aluminium Composite Materials (ACM) från välkända Mitsubishi framställs genom att två tunna aluminiumplåtar lamineras på vardera sidan av en extruderad termoplastisk eller mineralfylld, brandhämmande termoplastkärna. Alpolicskivorna finns även som metallkompositmaterial (MCM) med obehandlade ytor av koppar, zink, rostfritt stål eller titan.

Alpolicskivan  är stark och styv men väger en bråkdel av konkurrerande fasadskivor gör. Skivan finns i en mängd kvaliteter från mycket brandresistenta fasadskivor till enklare skivor för inomhusbruk.

Lättbearbetad
Alpolic fasadskivor är tillverkade i metallkomposit och är lättbearbetade med verktyg för trä eller metall, för att uppnå ett perfekt resultat. En av fördelarna med skivan är att den kan fabriceras som metall med både valsning eller pressning.